Welkom bij kinderfilmsite.nl

Het idee voor deze site is ontstaan toen mijn kinderen en ik de vele verfilmingen van Astrid Lindgren’s boeken ontdekten.
Tegenwoordig zijn in Nederland voornamelijk nog de Pipi Langkous films bekend en zo nu en dan zie je wel eens een Lotta film bij de VPRO op Z@pp.

Maar er zijn in totaal ruim 20 boeken van Astrid Lindgren verfilmd.
De meeste zijn in Duitsland op DVD te koop, sommigen alleen in Duitse na-synchronisatie.
In Zweden zijn de films nog niet zo lang geleden gerestaureerd en in de originele Zweedse versie op DVD uitgebracht.
Om ze in de originele uitvoering te kunnen bekijken heb ik ze voor eigen gebruik allemaal in het Nederlands ondertiteld.

Na het zien van deze DVD’s en nog een aantal andere Zweedse kinderfilms hebben we met het gezin een vakantie doorgebracht bij themapark Astrid Lindgren’s World in Vimmerby, de geboorteplaats van Astrid Lindgren, en daar ook een aantal filmlocaties bezocht.

En zo ontstond het idee voor deze site: informatie over kinderfilms, maar ook over de locaties waar ze zijn opgenomen.

De meeste van de beschreven buitenlandse films zijn in Nederland helaas niet (of niet meer) op DVD te koop.
Sommigen zijn nog hier of daar in een bibliotheek te vinden.
Een aantal vind je ook terug in de database van www.cinema.nl, waar je via een email op de hoogte wordt gebracht als een van de films die je hebt opgegeven op tv of ergens in de bioscoop wordt gedraaid.

Deze site is te bereiken via het internet domein www.saltkrokan.nl, naar Astrid Lindgren’s boeken over de vakanties op het eiland Saltkrokan.

Maar omdat er nog zoveel andere mooie kinderfilms zijn is het thema uitgebreid en de site ook te bereiken via www.kinderfilmsite.nl.

Het aantal beschreven films wordt nog voortdurend uitgebreid.